USLOVI KORIŠĆENJA

DIVAX BY IVA INTERNET PRODAVNICA

Opšti uslovi poslovanja DIVAX BY IVA Internet prodavnice utvrđeni su uslovima kupovine i prodaje proizvoda, koje realizuje Preduzeće DIVAX BY IVA Smederevo (u daljem tekstu: “Prodavac”). Opšti uslovi poslovanja Internet prodavnice definisani su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Internet prodavnica je informacioni sistem namenjen predstavljanju i prodaji proizvoda potrošačima. Njime upravlja Preduzeće DIVAX BY IVA Smederevo. Korisnik je osoba koja koristi navedeni sistem, odnosno potrošač u Internet prodavnici.

Opšti uslovi poslovanja definišu delatnost Internet prodavnice, korisnike prava i poslovni odnos između prodavca i potrošača.

NAČINI ISPORUKE

Prodavac se obavezuje da kupljenu robu isporuči Potrošaču slanjem robe preko kurirske službe. Poštarina je besplatna. Kupac plaća samo uslugu novčanog poslovanja, koja iznosi 2,5% od otkupne vrednosti pošiljke plus 23 dinara poštansku uputnicu, prema cenovniku poštanskih usluga.

NAČIN PLAĆANJA

Potrošač robu koji su dostupni za kupovinu na sajtu možete platiti u gotovini kuriru koji Vam dostavi paket. O vremenu dostave robe Kupac će biti obavešten telefonom od strane kurirske službe. Rok isporuke teče od prvog narednog radnog dana posle narudžbine. Za robu kupljenu preko internet prodavnice rok isporuke je do 7 (sedam) radnih dana od dana prijema porudžbine od strane potrošača. Isporuke se ne vrše nedeljom i državnim praznicima. Isporuka robe se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije, osim na teritoriji AP Kosovo i Metohija.

CENE U INTERNET PRODAVNICI

Sve cene su iskazane u dinarima sa uključenim PDV-om. Prodavac zadržava pravo izmene cena, ako nije drugačije navedeno (u slučaju akcija i specijalnih popusta). Cene važe u trenutku kreiranja porudžbine i imaju dejstvo i validnost i za naredni period. Navedene cene važe samo za kupovinu u Internet prodavnici i mogu da se razlikuju od cena u maloprodajnim objektima Prodavca.

ODUSTANAK OD KUPOVINE

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana od trenutka kada roba dospe u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač, a koje nije prevoznik, bez navođenja razloga i dodatnih troškova (u daljem tekstu: odustanak od ugovora).

Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija ili na drugi nedvosmislen način (u daljem tekstu: obrazac za odustanak).
Izjava o odustanku od ugovora kod ugovora na daljinu smatra se blagovremenom ukoliko je poslata prodavcu u roku iz stava 1. ovog člana.
Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata prodavcu.
Teret dokazivanja da je postupio u skladu sa odredbama ovog člana, radi ostvarivanja prava na odustanak od ugovora, je na potrošaču.
Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koju vraća, a koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA

Prodavac obezbeđujemo sigurnost i zaštitu od zloupotrebe ličnih podataka. Svi podaci o potrošačima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Kurirska služba koja vrši dostavu kupljene robe ima mogućnost pristupa podacima potrebnim za izvršenje ugovorenog posla – ime, prezime, adresu i broj telefona potrošača.

Potrošač je odgovoran za pristup svom sistemu i zaštitu svojih korisničkih informacija i lozinke. Takođe, Potrošač garantuje za tačnost i istinitost svih informacija poslatih Prodavcu.

Prodavac se obavezuje da trajno zaštiti lične podatke potrošača u skladu sa propisima. Navedeni podaci će se koristiti isključivo za slanje informativnog materijala, ponuda, faktura i drugih potrebnih sredstava komunikacije.

Potrošač može dati saglasnost Prodavcu da ga obaveštava o svojim novim ponudama, akcijama i sniženjima na broj telefona i e-mail adresu. Potrošač u svakom trenutku, slanjem zahteva u pisanoj ili elektronskoj formi, može povući svoju saglasnost posle čega neće dobijati pomenuta obaveštenja.

PRIMEDBE I REKLAMACIJE

Žalbe, reklamacije i primedbe potrošači mogu izjaviti slanjem na elektronsku adresu sales@divaxbyiva.com, (sa naznakom „Za DIVAX BY IVA Internet prodavnicu“)

Prodavac će u roku od pet radnih dana potvrditi da je žalba primljena i saopštiti potrošaču koliko dugo će biti razmatrana. Prodavac će učiniti sve što je u njegovoj moći u cilju sporazumnog rešenja svih sporova.

ZAVRŠNE ODREDBE

Isporučilac zadržava pravo da može menjati ove uslove bez prethodnog obaveštavanja svojih potrošača. Svaki potrošač prilikom naručivanja proizvoda može proveriti trenutno važeće uslove.


NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI

DIVAX BY IVA INTERNET PRODAVNICA

Kako se poručuju artikli na divaxbyiva.com sajtu?
Naručivanje možete izvršiti odabirom veličine klikom na padajući meni proizvoda u kojima su upisane veličine. Nakon toga kliknite na dugme „Dodati u korpu“, a klikom na to dugme, sajt će Vas voditi kroz intuitivan proces naručivanja. Ako Vam zatreba pomoć, budite slobodni da nas kontaktirate.

Koji su načini dostave?
Dostavu poručenih artikala obavljamo u saradnji sa kurirskom službom POST EXPRESS i to samo na teritoriji Srbije bez AP Kosova. Nakon primanja Vaše porudžbine i kontrole ispravnosti artikala, poručene artikle preuzima kurir POST Express-a i dostavlja Vam ih u roku od 24 časa. Ukoliko zbog nekog razloga nismo u mogućnosti da izvršimo isporuku poručene robe u roku od 7 radnih dana, obavestićemo Vas putem e-maila ili telefonski.

Poštarina je besplatna. Kupac plaća samo uslugu novčanog poslovanja, koja iznosi 2,5% od otkupne vrednosti pošiljke plus 23 dinara poštansku uputnicu, prema cenovniku poštanskih usluga.

Koji je rok isporuke naručenih artikala?
Ukoliko je naručeni proizvod na stanju rok isporuke je 2 – 3 dana. Ukoliko zbog nekog razloga nismo u mogućnosti da izvršimo isporuku poručene robe u roku od 7 radnih dana, obavestićemo Vas putem e-maila ili telefonski.

Koji su načini plaćanja?
Proizvode koji su dostupni za kupovinu na sajtu možete platiti u gotovini kuriru koji Vam dostavi paket.

Da li se poručeni artikal moze zameniti za isti artikal u drugoj veličini?
Postoji mogućnost zamene artikla za drugi ili isti artikal u drugoj veličini ali vi snosite troškove transporta robe. Potrebno je uz vraćeni artikal, dostaviti odštampanu narudžbenicu koju ste dobili na email. Da biste ostvarili neko od prava prilikom vraćanja kupljenog proizvoda naručena roba ne sme biti upotrebom oštećena ili pohabana i mora biti vraćena u originalnoj ambalaži.

Koje je radno vreme prodavnica?
Radno vreme prodavnica kao i druge informacije o prodavnicama, možete pogledati ovde.

Da li se artikli mogu poručiti iz druge države?
Proizvodi se mogu naručiti, ali se dostava može izvršiti samo u okviru granica Republike Srbije. Tako naručeni artikal možemo dostaviti na adresu Vašeg prijatelja ili rođaka koji će Vam artikal proslediti.